B A M B I - 2   b e s z á m o l ó


Újra munkában, egy szép és nehéz hétvége után... Kellene írnom valamit a honlapra...

Poénos dolog most nem jut eszembe, igaz, kissé fáradt vagyok, meg a környezet sem túl inspiráló:

Na, ezt most egy e-mail-emből idéztem. Mert nagyon sok levelet kapok. És miután ez az egy sor tökéletesen kifejezi a helyzetemet, a költővel szólva "jutott eszembe számtalan szebbnél-szebb gondolat": elég, ha ezekből idézek, "mazsolázok". Egyrészt jóval kevesebbet kell törnöm magamat, másrészt sokkal jobban leírja a lényeget, mintha én próbálnám meg formába önteni a gondolataimat, kissé kínlódva a jelzőkkel.
Hát kezdjük.
És kezdjük mindjárt a végével. Hiszen egy esemény sikeréről mindennél többet elmond, ha már másnap várják a következőt:

Y    Egy élvezhető, nosztalgikus este lett, és remélhetőleg folyt. köv.! És ami a legfontosabb, segítek felkutatni az én időmből további koleszosokat, hátha a következő BAMBI-ra őket is el tudjuk csalogatni. Az lesz az igazi nosztalgia-buli! Csupa ilyen vén trotyival, mint én is!!! Akkor aztán lehet majd "bácsi"-zni és "néni"-zni!!

Y    Nagyon jó lenne, ha évente, de legalább kétévente meg lehetne szervezni ezt a bulit! Olyan sok mindenkivel nem sikerült szót váltanom az ott töltött rövid idő alatt!

Y    Reméljük, hogy legkésőbb jövőre ugyanekkor megint találkozunk!

Reméljük. Mi mindent megtettünk a cél érdekében. A BAMBI-3-at elvileg a Club'89 rendezi 2008 februárjában, az Alapítvány felkérésére és segítségével. A kihívást legalábbis elfogadták... (A felkérő levél itt olvasható!) Terveink szerint ebből hagyomány lesz, felkészül: 2009-re a My Club, aztán meglátjuk... (A kiírási feltételeket itt találjátok!)
De még mielőtt belevágnánk a szavakba: aki kíváncsi a számokra, itt megnézheti az elszámolást.
Szóval:
A BAMBI-2 után sok-sok levelet kaptam, jöjjön akkor a válogatás ezekből, név nélkül, kissé megvágva (de lényegi változtatást nem végezve, a szövegkörnyezetből nem kiragadva!).


A rövid felsorolások híve:
Jó volt a zene
Jó volt a palacsinta
Jó volt a múzeum
Jó volt a hangulat
Jó volt a társaság
Jókat beszélgettünk


A lényegretörő:
Nagyon jó volt! Ennyi kedves arc egy helyen! :-) Köszi!

A "régi motoros" nosztalgiája:
Régi motorosként örömmel vettem részt a BAMBI-party-n, ahol jó volt a régi, kopottas arcokat látni, ill. a régi fákat és a falakat nézni és szívni a (cigit, a kollégium, a benti-kinti WC levegőjét, stb.). Kicsit a büfét a jövőben bővíthetnétek, mert borért ki kellett menni a kisboltba (ez önmagában nem volt életidegen érzés... el is morzsoltam egy könnycseppet a szemem sarkában). valamint nem nagyon lehetett megközelíteni.

A reménykedő fiatal:
Figyelgettem a népet és arra gondoltam, hogy én is akarok majd egyszer magamnak olyan nosztalgiázós édes mosolyokat, mint amiket láttam. Elképzeltem, hogy 10-20 év múlva majd visszanézegetem a régi nyitásos, kircsis és BN-es fényképeket, a BC-s naplóbéli rajzaimat és a pólókat.

A múzeum-rajongó:
Számomra mellbevágó volt a Múzeum. És autentikus. Egy kissé félreeső, kopott szobában, gyenge világítás és hordozható hősugárzó "fényében" ott voltatok mind. Definitíven, kézzelfoghatóan, jelenlevően. Egyszerűen és megfellebbezhetetlenül.

A múzeumról egy kicsit bővebb "szakmai" levél itt!

Aki új ismeretekkel gazdagodott:
A Lepényben bulizni majdnem ugyanolyan érzés volt mint régen, akkor nem is gondoltam volna, hogy alkohol nélkül is lehetek ilyen felszabadult.

És aki nem...:
A buli, a tánc lassan indult be, kellett "volna" a sör, de a zenekar nagyon jó volt és a családanyák és apák bizonyították, hogy bírják még a strapát, tudnak önfeledten bulizni.
Sör-ügyben szubjektív beszámoló olvasható a szakemberekről itt!

A leendő családapa (akinél a freudi tudatalatti is megszólal J):
Mi is nagyon jól éreztük magunkat, és föltűnt nekünk, hogy csupa háromgyerekes családanyával futottunk össze a táncparketten!

Aki visszakapott valamit:
... magam is sajnálom, hogy annak idején hamarabb megszakadt a kapcsolatom a kollégiummal, ma már biztos másképp csinálnék sok mindent, de legalább a BAMBI visszapótolt valamit mindebből. Köszönöm Nektek még egyszer!

A "globalista":
Hajrá BN, hajrá Kolesz, Hajrá Jogászok, hajrá Bolyai Club!

Akinek az "össznépiség" tetszett:
Nem gondoltam volna, hogy ilyen sokan el fognak jönni, nagyon jó volt találkozni a régi (esetenként ezer éve nem látott) arcokkal. Nagyon nagy dolognak tartom ezt, mert oké, hogy a Bolyai összejár (BVT), de a Club'89-nél az éves találkozók pl. érdektelenség hiányában megszűntek. Most meg közülük is rengetegen eljöttek. A jogászok, bölcsészek részvétele már csak a hab volt a tortán.

Az újság-fan:
Az újság önmagáért beszélő kordokumentum - nem lehetett kis munka összeszedni az anyagokat, képeket, rábírni az azóta elfoglalt családanyává, apává, üzletemberré, "felnőtté" vált embereket, hogy nyúljanak vissza az emlékeikbe...
(nem volt az J -a szerk-)

A ravasz:
Kiváló volt a buli, a zenekar szenzációs, finom a sör, jó a társaság, mint a régi szép időkben. A bulin a két leggyakrabban elhangzó mondat: Jézus Úristen! (Ő is meg volt hívva??? :))) Semmit se változtál! (Bár én ezt mindenkinek elmondtam, akikről "foggalmam" se volt, hogy kicsoda, de ő tudta, hogy én ki vagyok (lehet, hogy csak úgy csinált).

A tömör:
Én tök jól éreztem magam, pedig nagyon rossz kedvem volt. Köszi mindent!

A filozofikus hajlamú:
Érdekes volt megfigyelni, hogy ki milyen kabátban jött el a rendezvényre. Voltak egészen szakadt darabok is, és volt olyan is, amelyikbe féltem beletűzni a gombostűt. Jó érzés volt a büfében több száz százalékos borravalót adni, ilyet ritkán engedhet meg magának az ember.

Aki a részletekre is figyelt:
Azt is többször hallottam, tapasztalt hölgyektől, hogy otthon kétszer pisiltem, így itt már nem kell. És valljuk be jogos volt az előrelátásuk, bár a Toi-toi remek ötlet és nagyon jó sötét helyeken voltak, ahol a jótékony homály mindent eltakart.
A WC-helyzetről bővebben itt!

Egy másik lelkes (bár kicsit bőbeszédűbb) felsoroló:
Saját élmények a BAMBI-ról:
Ø   van pénzem sörre!
Ø   megint Lepényes buli, jó a zene és elférünk!!! Jé, mintha nem telt volna el X év, velük buliztam kezdő kollégista-koromban is.
Ø   mennnyi ismeretlen!!!! Ezek mind itt laktak??? Azért nem mernék mindenkit letegezni
Ø   mennyi ismerős! És vannak itt olyan haverok is, akik nem is laktak itt, csak most járnak az ELTE-re.
Ø   a ledöbbenés a jegyszedéskor, amikor a rektor megjelent. Először nem is voltam benne biztos, de Zsuéknál kezdte a bemutatkozást, persze ők nem kapcsoltak névről.
Ø   A jegyszedéskor: jönnek be a nem túl fiatal emberkék, és "Jé, itt azóta nem változott semmi!!!"
Ø   még a szervezés korai időszakában kérdezi X.Y.: "Áruld már el, hol veszitek a sört, hogy ilyen olcsón tudjátok adni?!"


A tévedés áldozata J :
Nagy várakozással olvastam a lapotokat, is, ami a megszokott "bolyais" színvonalú volt. Azonban. Evvel kapcsolatban van egy "sajtó-helyreigazítási kérelmem". Az 1991-es év ismertetőjében nyilvánvaló elírás folytán a CLUB89-es "Lackó" jelölt után írtátok, hogy "GYŐZTES". Ez az állítás nem felel meg a valóságnak. Vélhetően a nyomda, vagy a tördelőszerkesztő ördöge "játszott be", annál is inkább, mert a többi évjárat tekintetében a valódi győztes diákigazgató neve után szerepel az őt megillető "győztes" cím. A valóság az újságban írt állítással szemben az, hogy az 1991-es Budaörsi Napok diákigazgatója: Brutális (alias: Rácz Ferenc) JOGÁSZ-JELÖLT. Emlékeim szerint komoly küzdelem után, nem is jelentéktelen fölénnyel győztem. Amint olvastam, talán a mai napig egyedüli jogász-jelöltként. (Vagyis páromat ritkítom) Kérlek benneteket, hogy a következő kiadványotokban a téves közlést igazítsátok helyre és a helyes adatot tüntessétek fel! Fontos, hogy az új generációk valóságos, hű tájékoztatást kapjanak az elődök életéből!

Aki neveli az ifjúságot:
Vittünk haza palacsintát, a gyerekek is örüljenek. Kakaóst és lekvárost vittünk. Anti egyet kitekert: Ez milyen??? Semmi, de semmi nem volt benne. (Biztos kifolyt:)) Mondtuk neki, hogy "Bolyais Palacsinta". Most már ő is tudja.
Tudhatnád, hogy nem kifolyt, hanem felitta a tészta J -aszerk-

Egy másik családos, aki el merte hozni a gyerekeket:
Gyerekeink azóta is emlegetik a bulit, főleg az egérfuttatást. Felismertek minket a múzeumban található régi fotókon, és kimerülésig buliztak. Gratulálunk a profi szervezéshez, úgy tűnt, mindenki jól érezte magát, minket is beleértve.

A fiatalság tiszteli a kort:
Ez alkalommal is előjött a "ha a vadidegen Bolyais, akkor már minimum a haverom" életérzés, függetlenül kortól vagy nemtől. Ennélfogva az 1974-78-as SH szervező Ottó bácsi-féle Szabó Kati nénivel is szívélyesen elbeszélgettem, persze tegeződve.

...és a bácsik J, akiket tiszteltek :
Tényleg élmény volt nekünk is látni, hogy mennyire összeköti a különböző korosztályokat ez a láthatatlan kapcsolat. Nekem különösen jó érzés volt, hogy egy mostani kollégistát érdekelnek még az ilyen vén csotrogányok. Mutogattam képeket, ez a nénizés, bácsizás pedig pillanatok alatt megoldódott, elvégre egymás között voltunk...
Üdvözlettel: Ottó (de nem "bácsi"!)

Deák Ottó (aki az első Showhajtás főszervezője volt, többek között) részletes és rendkívül érdekes beszámolója olvasható itt!

...na meg a "nénik" észrevétele:
... a lényeg közös bennünk kortól függetlenül, legfeljebb másként élik meg a mostaniak az ő diákszerelmeiket, az ő világmegváltó vagy éppen teljesen kiábrándult halálosan komoly életüket. És többek között a klubéletüket az ilyen rendezvényekkel. Köszönjük szépen mindenkinek!!!!!

Aki azért a mögöttes szándékot is átlátta:
Nagyon jól éreztem magam, és örülök a kezdeményezésnek. A személyes találkozásokon túl - ami persze a legjobb volt benne - arra is jó a rendezvény, hogy összehangolja a végzett kollégistákat egy esetleges fontos megmozdulásra, pl. ELTE-lobbizásra, felsőoktatási érdekek képviseletének segítésére, de a KCSSK konkrét segítésére is.

Az őszinte:
Én is nagyon jól éreztem magam a BAMBI-n, olyannyira, hogy egész vasárnap a hatása alatt voltam (másnap) Nálam volt a fényképezőgép is, sokat kattintgattam, de a többségük sajnos olyan homályos lett, mint a készítőjének a látása volt 16-án este.

Aki meglepődött az állapotokon:
... a régi emeleteket sem volt időm végigjárni, csak a Schaub Erika képeit néztem végig a 10.-11. emeletről. Katasztrofális állapotok vannak!...

És aki csak a távolból figyelt...:
A BAMBI-hoz gratulálok nem piskóta szervezés lehetett!! Elolvastam minden beszámolót, készülődést. Kicsit felderengtek az emlékek... Majd talán egyszer személyesen is!

És végül Rektor Úr, aki megtisztelt (és meglepett) minket:
Kedves Péter! Köszönöm szépen a meghívást, további sok sikert kívánok.
Üdvözlettel: Hudecz Ferenc

És még néhányan...:
Y   Kedves Szervezők, nagyon köszönöm a munkátokat, szerintem remekül sikerült a BAMBI, köszönöm, hogy ott lehettem! Sok sikert kívánok ehhez a hagyományápoláshoz, meg az idei BN-hez is az érintetteknek!
Y   Köszönöm én is a remek rendezvényt, roppantul rácsodálkoztam mindenre és mindenkire.
Y   Köszönet a szervezőknek, a gályázóknak és a takaritóknak!
Y   Köszönjük a szervezést, mi jól éreztük magunkat.
Y   Nagyon jól éreztük magunkat (asszony is), jó volt újra találkozni, beszélgetni, nosztalgiázni. Klassz volt a program, és minden szervező, rendező kitett magáért.
Y   Köszönet mindenkinek a BAMBI-ért. Külön köszönet a fiataloknak, akik nagyon jó bulit szerveztek.

Mégegyszer köszönet főszponzorunknak, valamint gratulálunk a szlogen-verseny győztesének is! J

Köszönjük többi támogatónk segítségét is!

A tojás A liszt A kakaó
Végezetül néhány kép a palacsintáról, "before"...


Legvégül én meg köszönöm -a szervezők nevében is- a köszöneteket, a dícsérő szavakat és az óvatos, kulturált, de jogos kritikákat... És köszönet mindazoknak, akik akár csak kicsit is segítettek... Ez csapatmunka volt! Kívánom, hogy a hagyományteremtő szándék sikerrel járjon, és a BAMBI-3-at 2009-ben a C'89 sikeresen szervezze meg! Kívánom magamnak is, hogy ott majd újra találkozhassak mindenkivel... és hogy akkor legyen időm beszélgetni is!!!... J


Ruff Péter (alias Rufi)Az Alapítvány adatai, támogatók, 1%-ot felajánlók számára:

Bolyai Club Kollégiumi Alapítvány
Bankszámla:OTP 11711034-20842491
Adószám:18229006-1-42
Honlap:www.bolyaiclub.hu