BOT - a "Bolyai Club Oszlopos Tagja" díj - szabályzat
(2011. évi módosítások alapján)
A "BOT" (Bolyai Club Oszlopos Tagja) egy "életmű-díj", azaz nem feltétlen az utolsó évi teljesítményt kell nézni (de azt sem árt J)! A díj az Alapítvány által alapított elismerés, minden évben a BVT-n adja át a kuratórium valamelyik tagja.
A szavazás előkészítésére a kuratórium szavazatszámlálót választ, aki visszavonásig tölti be a tisztséget. (2011. évtől ezt a tisztséget Oláh János tölti be.)
A BVT-re a szavazatszámláló gondoskodik a győztesnek az emléklapról, valamint egy jellemző, viszonylag kis értékű jutalomtárgyról (a díj ugyanis szándékosan csupán erkölcsi elismerés).

Szavazásra jogosultak:
Minden öreg és fiatal Bolyais.

Szavazás időpontja:
Kezdete három hónappal az adott évi BVT előtt, lezárása pedig legkésőbb egy hónappal előtte. Aki addig nem voksolt, már nem teheti meg.

A díjra jelölhetőek:
Bárki volt/jelenlegi/leendő Bolyais, aki a honlap címlistáján megtalálható; kivétel a korábbi évek valamelyikében a díjat elnyert tagok, illetve a szavazatszámláló. Ezen kívül egy adott tag magára sem szavazhat.

A szavazás módja:
Titkos, a szavazatszámlálónak küldött egyedi magán e-mail-ben.
A szavazás több lépcsős rendszer szerint működik, és minden tag szavazata 1 pontot ér.
Az első szakaszban a jelöltállítás történik meg (minden szavazatot kapott tag jelölt lesz).
A második szakaszban a jelöltek közül kell megszavazni azt a hármat (holtverseny esetén akát többet is), akik a végső körbe jutnak. Ha nincs háromnál több jelölt, akkor ez a szakasz ki lesz hagyva.
A harmadik szakaszban az ide eljutott jelöltek közül kell kiválasztani a díjazottat.

A szavazás eredménye:
A szavazatokat a szavazatszámláló értékeli ki. Akinek szavazás után a legtöbb pontja van, az nyeri a díjat. Szavazategyenlőség esetén az alapítvány egyszerű többséggel dönt.

A BCKA kuratóriuma          Az emléklap belseje (doc formában) Az emléklap külseje (doc formában)