BOT - a "Bolyai Club Oszlopos Tagja" díj - szabályzat
(2009.04.30-ai módosítások alapján)
A "BOT" (Bolyai Club Oszlopos Tagja) egy "életmű-díj", azaz nem feltétlen az utolsó évi teljesítményt kell nézni (de azt sem árt J)! A díj az Alapítvány által alapított elismerés, minden évben a BVT-n adja át a kuratórium valamelyik tagja.
A szavazás előkészítésére a kuratórium szavazatszámlálót választ, aki visszavonásig tölti be a tisztséget. (2009.04.30-tól ezt a tisztséget Ruff Péter tölti be.)
A BVT-re a szavazatszámláló gondoskodik a győztesnek az emléklapról, valamint egy jellemző, viszonylag kis értékű jutalomtárgyról (a díj ugyanis szándékosan csupán erkölcsi elismerés).

Szavazásra jogosultak:
Az aktuális kuratórium tagjai, valamint a korábbi BOT-nyertesek. Mindenkinek csak egy szavazata van.

Szavazás időpontja:
Kezdete két hónappal az adott évi BVT előtt, lezárása pedig legkésőbb egy hónappal előtte. Aki addig nem voksolt, már nem teheti meg.

A díjra jelölhetőek:
Bárki volt/jelenlegi/leendő Bolyais, csak az adott évben szavazásra jogosultakat, valamint a szavazatszámlálót nem lehet jelölni.

A szavazás módja:
Titkos, a szavazatszámlálónak küldött egyedi magán e-mail-ben. Minden szavazásra jogosult három klubtagot jelöl, erősorrendben, az első 3, a második 2, a harmadik 1 pontot kap.

A szavazás eredménye:
A szavazatokat a szavazatszámláló értékeli ki. Akinek szavazás után a legtöbb pontja van, az nyeri a díjat. Szavazategyenlőség esetén megosztott díj kerül kiadásra.
Akik szavazatot kaptak, de adott évben nem nyertek, viszik magukkal pontjaikat a következő évre.

A BCKA kuratóriuma          Az emléklap belseje (doc formában) Az emléklap külseje (doc formában)