A zugügyvéd blog ARC-ról szóló megemlékező írásának másolata
(az oldal tulajdonosának (Bodolai László - 'Bodi') engedélyével)

ARC meghalt. Ez geciség


2011.09.29. 17:46 - zugügyvéd


Annyiból releváns hír ez egy jogi posztba, hogy a joghallgatók jelentős hányada a Budaörsi úti kollégiumban szocializálódott. A kolesz a fénykorát a kilencveneses évek elején élte, olyan halhatatlan figurákkal, mint a joghallgatóként kezdő Optikás, aki a városi legenda szerint a felvételin Alen Ginsberget húzta, és elénekelte amikor megkérték, hogy szavaljon el egy verset, haptákba vágta magát, és elénekelte a Halál apa bluest... És olyan hallhatatlannak hitt figurákkal, mint Jege, aki sajnos mégsem bizonyult halhatatlannak, és a kollégium arca, ARC.

A Piedone imitátor ARC TTK-sként kezdte, de gyorsan beépült a kolesz szervezetébe, reggelente kukákat húzott, délben a hírhedt Cila büfében szolgált ki, este a Bölcsészben főzte az ehetetlen bablevest szalonna bőrből. Különböző munkákat hajtott fel, számos kollégista alkalmi koncert beléptető státuszt köszönhetett neki, gyakorlatilag az időszak minden nagy koncertjére sikerült munkát szereznie. A futballmeccsek már nem voltak olyan jó melók, nem egyszer az egész rendezőgárdát megagyalták a feldühödött szurkolók. És nem utolsósorban jelen sorok írója az egyik legjobb barátját, Tigát, a tonkinéz kandúrt közvetve tőle kapta ajándékba doktorrá avatására, aki 12 évig boldogította az albérlőtársait, majd párját, fémjelezve és elviselhetővé téve a kolesz utáni igencsak nehéz időszakot.


És később, az egyik számítástechnika cég menedzsereként ő szponzorálta a Zugügyvéd egyik legnagyobb kalandjának a Stein Aurél expedíció egy részét, amelyről az Index is tudósított.

ARC - Sohajda Zsolt - múlt héten meghalt. Temetése szombaton 13 órakor lesz Encsen.

Többet nem vakargatja a hátát a megszokott egyedi mozdulataival, miközben utánozhatatlan vigyorral mormogta: ez geciség...