1995. Pepe & Joe

“Ki lesz az új hõs, két jó gyerek”

(Koli Horror Pikcsör Só)

Ebben az évben (a korábbi évek balsikereinek hatására) nehezebben találtunk jelöltet. Két remek fickó, Pepe (Papp Péter) és Józsika (Tiborcz József) jött szóba, de külön-külön nem vállalták. Így jött a kézenfekvõ megoldás: induljanak együtt! Hamar kialakult az alapelképzelés: a Pepe&Joe név, valamint az, hogy mindent fekete (Pepe) és vörös (Joe) színben készítettünk, sárga alapon. A jelkép két egymással szembenálló meztelen talpnyom volt. Egészen látványos és jó dolgokat csináltunk, az újságunk is nagyszerûen sikerült. A büfénk is remek volt, ismét volt reggeli büfé, Old Bolyais Band és Zsüri zenekar, meg minden egyéb, ami kell, de a legemlékezetesebb a “szex-telefon” volt, ami a Bolyai Clubban üzemelt és az emeletekrõl lehetett hívni. Pepe, Józsika és még néhányan “nyomták a dumát”, lihegtek a telefonba, miközben nagyszerûen szórakoztak. Sokan hívták fel ezt a szolgáltatást, köztük a portás bácsi, aki (nem tudván a vonal “átállításáról”) engem keresett:-) Szerintem elég sokkoló lehetett neki az élmény...

A fõmûsor egy könnyed történet volt. A lényege: két “por-szakember”, a New York-i mosóporügynök (Pepe) és a Hawaii kábítószerügynök (Joe) egyaránt Budapestre utazik egy-egy mintaanyaggal, hogy meghódítsák az új keleti piacot. A Keleti pályaudvarra érkeztükben azonban a fogadóbizottságok összekeverik õket és szállítmányukat, közbelép a rendõrség is, majd mindenki összejön a végkifejlet helyszínén, a koleszban, ahol minden tisztázódik. Úgy érzem, jó kis mûsor volt, a közönség nagyszerûen szórakozott. Sok zene és tánc volt a mûsorban, azonban sajnos egyik sem kapott saját “átiratot”, ezért nem is szerepel a könyvben egy dal sem.

Hadd soroljak fel ismét egy-két számomra emlékezetes jelenetet, ill. karaktert:

A gálamûsorban ezúttal -tõlünk ismét szokatlan megoldással- egy nagyon komoly díszletezést és technikai feltételeket kívánó mûsort készítettünk. Nem foghatják tehát ránk, hogy mindig ugyanazt csináljuk, hogy nem tudunk újítani. (Én még féltettem is a fiúkat, hogy ennyire a technikára alapozzák a mûsort.) A díszlet lenyûgözõ volt: kész várkastélyt csináltak a színpadból, égõ fáklyákkal, meg mindennel, ami kell. Hatalmas munka volt, de olyan jól sikerült, hogy még az is szóba került: a díszletet átmentjük a B-alagsorba. Sajnos, aztán ez nem történt meg.

A “Koli Horror Pikcsör Só” a hasonló címû, nagysikerû film mintájára készült, a “Csillagok háborúja” c. film erõs ráhatásával. A történet dióhéjban: a gonosz nagyúr elnyomta és uralta a koleszt, de a B alagsorban már forrt a lázadás. Pepe és kreatúrája, Joe aztán gyõzelemre vezette a Bolyai Clubot, az uralkodó legyõzetett. Mindezt sok mozgással, sok zenére... egyszóval jól sikerült! Külön emlékezetes számomra Bazsi, mint narrátor, Jani, mint gonosz uralkodó, valamint két jelenet: Józsika “életre keltése”, és a “zenei párbaj”.

Azonban hiába volt a nagyszerû (tényleg!) teljesítmény, ebben az évben sem sikerült gyõznünk. Pedig most aztán tényleg megérdemeltük volna, és ezt sokan el is ismerték. Azonban ekkorra már aránytalanul kisebb volt a táborunk, mint a gyõztes Club’89-nek, így a néhány szavazattal való lemaradás szinte gyõzelemmel ért fel, csak hát azért nem ez az igazi...

Koli Horror Pikcsör Só

/Rocky Horror Picture Show: Satisfaction/

(1994 Zsigri Ferenc)

D C

Verne Gyula szegény ma már ócska regény

B A

Pedig okos volt és mindentudó

S hol a két Grimm fivér, ma már egyik sem él

És George Lucas sem mindenható

A sztorink oly egyszerû, a tisztelt nagyérdemû megérti, ha a színpadra néz

Lesz benne gonosz és jó, kollégiumi show

Ettõl aztán megáll az ész

G A D Hm

Kollégium, ó jaj neked, a gonosz megszállt, mi lesz veled

Ki lesz az új hõs, két jó gyerek,

Nevük nem titok: Joe és Pepe

G A D

Aaaaa kezdõdjön a Koli Horror Pikcsör Só

Hm G A D

Aaaaa vérfagyasztó Koli Horror Pikcsör Só

Aaaaa vérfagyasztó Koli Horror Pikcsör Só

Aaaaa kezdõdjön a Koli Horror Pikcsör Só