1996. Fityusz

“Where do you want to go today?”

(MicroSoft)

Be kell vallanom, kissé zavarban vagyok. Ebben az évben ugyanis már nem szálltam be a mûsorokba, csupán a büfét vittem, és sajnos egyik elõadásunkat sem láttam. Így nem tudom a szokásos emlékezetmorzsákkal szórakoztatni (?) az Olvasót, csak egy tömör, rövid leírással, (objektívnak szánt) értékeléssel.

Ez a BN nem igazán jött össze nekünk. A tavaly elõtti és a tavalyi jól sikerült produkció után leszálló ágba kerültünk. Kicsit nehezen jöttek össze a dolgok, pedig jelöltünk, Fityusz (Némethy István) ennél jóval többet érdemelt volna. Kevesen álltak be “húzni az igát”, kevesen tekintették igazán szívügyüknek, hogy ismét valami szépet és jót produkáljunk. Ebbõl az évbõl már sajnos egyetlen nótát sem tudunk a kötetbe tenni, mivel: nem voltak ilyenek. Eljutottunk hát ide, de a kép nem volna teljes azért ezen megemlékezés nélkül.

A fõmûsor egy idõutazásos darab volt: Fityuszék elindulnak az idõben, hogy minél jobban sikerüljön az analízis vizsga... Sokfelé járnak, sok kalandban lesz részük, míg végül visszaérnek a jelenbe. A gálamûsorban nyomozóként az egzotikus vidéken elrejtett “szent tárgyat” keresik, persze happy end-del.

Az újságunk ismét jó lett (ezt már évek óta csak mi adunk ki, legalábbis komolyabb terjedelmût), valamint kiemelném még a “habszivacs”-õrületet: szinte mindent habszivacsból csináltak. Volt elég, és ez tényleg jó díszletnek, ill. hirdetménynek. “Rájátszottunk” kicsit a Windows’95-re is (lévén nagy része a klubnak programozó), és a Fityusz’96 jelszó sokhelyütt megjelent (erre utal a mottó is).